Back

D4T4 2019: Inovativni pristopi k analitičnim projektom

16.10.2019

V četrtek, 14. 11. 2019, smo organizirali brezplačno konferenco D4T4 2019, ki je potekala v Kristalni palači v Ljubljani.

Osrednja tema so bile sodobne analitične rešitve, ki jih na eni strani odlikujejo nove napredne zmožnosti, na drugi pa hitra uvedba, cenovna dostopnost in enostavna uporaba, ki prinašajo dodano vrednost v zelo kratkem času.

Predavatelji so predstavili celoten spekter analitičnega ekosistema:

  • izgradnja podatkovnega skladišča v oblaku
  • integracija podatkov
  • vizualizacija podatkov in napredne analize
  • podatkovna znanost in umetna inteligenca

Kako tovrstne rešitve delujejo v praksi? Svoje izkušnje so z nami delili predstavniki uglednih slovenskih podjetij. V pavzah med predavanji pa je bil, poleg kave in prigrizkov, na voljo demonstracijski kotiček, kjer so lahko gostje tehnologije preizkusili tudi sami.

Preberite si še, kako Petrol, z inovativnimi analitičnimi rešitvami ohranja konkurenčno prednost.

Program

08:30-09:00Registracija udeležencev
09:00-09:30Novosti in trendi na trgu analitičnih rešitev Trendi
Modernizacija podatkovnih skladišč
Integracija podatkov
Grega JerkičIn516ht
09:30-10:15Podatkovno skladišče v oblaku: izkušnja stranke po enem letu uporabe Modernizacija podatkovnih skladišč
Integracija podatkov
Primer iz prakse: maloprodaja, energetika
Amir Komić
Iztok Šerbec
Petrol
In516ht
10:15-10:45Analitično potovanje: od podatkovnega izvora do naprednih vizualizacij Integracija podatkov
Vizualizacija podatkov
Primer iz prakse: farmacija, biotehnologija
Matej Kralj
Matjaž Vidovič
In516ht
In516ht
10:45-11:15Odmor
11:15-11:40Dobre prakse vizualizacijeVizualizacija podatkov
Primer iz prakse: zavarovalništvo
Borut OlenikZavarovalnica Triglav
11:40-12:20Beyond BudgetingVizualizacija podatkov
Podatkovna znanost
Primer iz prakse: telekomunikacije
Bogomir Jalovec
Iztok Šerbec
In516ht
In516ht
12:20-13:00Umetna inteligenca danes: miti in resniceTrendi
Podatkovna znanost
prof. dr. Ljupčo TodorovskiFakulteta za upravo
13:00-14:00Kosilo in druženje

Jeseni 2020 pripravljamo novo konferenco. Za vse novosti nas spremljajte na LinkedIn-u in si pravočasno zagotovite svoje mesto na naših dogodkih.

Veselimo se srečanja z vami!

Sponzorji konference

Podatkovno skladišče Snowflake je eno izmed vodilnih svetovnih analitičnih platform (Gartner). Izpostavljamo pet prednosti rešitve Snowflake:

  • Popolna elastičnost strojne opreme. Ko potrebujemo resurse, jih imamo takoj na voljo. To je idealno za podatkovna skladišča in za strojno učenje, kjer imamo nihanja v porabi resursov.
  • Brez začetnih stroškov naložbe. Plačevanje je izključno po porabi, cene pa so zaradi ekonomije obsega nizke. En terabajt prostora stane 20 dolarjev na mesec, procesiranje pa se plačuje po sekundah.
  • Nove možnosti uporabe. Ena izmed novih možnosti je na primer ustvarjanje razvojnih in testnih okolij. Klon okolja s petimi terabajti podatkov lahko naredimo v treh minutah, kar omogoča veliko hitrejši razvoj in testiranje.
  • Brez administracije. Nastaviti je treba zgolj varnostno politiko, vse drugo poteka avtomatsko. Tako se lahko analitiki povsem osredotočijo na raziskovanje podatkov.
  • Visoka stopnja varnosti. Vsi prenosi podatkov in shranjevanje so šifrirani. Strežniki so del javnega oblaka in so na voljo pri Microsoftu, Amazonu in Googlu v Evropi ter podpirajo vse direktive GDPR.

Računalniške novice so medij št. 1. na področju sodobnih tehnologij s skoraj 25 letno zgodovino. V različnih medijskih oblikah dosegajo: 58.000 bralcev z revijo (po NRB), 180.000 različnih uporabnikov mesečno na spletni strani, 130.000 e-naslovov v tedenskih e-novicah in več kot 74.000 prijateljev na FB strani.

SoftwareONE, informacijski sistemi, d.o.o. je član skupine SoftwareONE z globalnim sedežem v Švici. S prisotnostjo v 90 državah in več kot 5.300 usposobljenimi strokovnjaki, pomaga reševati izzive več kot 55.000 strank po svetu s poudarkom na fleksibilnosti, varnosti, visoki zanesljivosti in nemotenem delovanju njihovih IT okolij.