Back

Snowflake – serija webinarjev

25.03.2020

Spoznajte, kako odstranite podatkovne silose in združite podatke iz različnih virov v centralno podatkovno skladišče v oblaku brez začetne investicije

Dogodek je potekel. Posnetek najdete tukaj.

Dragi vsi,

upamo, da vas je to vabilo našlo predvsem zdrave.

Mali virus je naokrog obrnil še tako mogočen svet. Naša skupna prihodnost skriva mnoge neznanke in le čas je tisti, ki nam da odgovore. V tem vmesnem času, ki je na nek svojstven način združil celo človeštvo, pa nam ne preostane drugega, kot da se povežemo vsaj virtualno.

Zato smo pri IN516HT-u za vas pripravili serijo webinarjev, prek katerih boste lahko kar iz domače pisarne podrobneje spoznali orodja, ki so nas v zadnjih letih navdušila.

Prvi na sporedu bo Snowflake, ki je naredil pravo revolucijo na področju podatkovnega skladiščenja. Skozi serijo kratkih predstavitev boste spoznali, kako lahko enostavno vzpostavite platformo in z njo upravljate, kako deluje skalabilnost, kloniranje in kako preprosto je analiziranje nestrukturiranih podatkov.

Odgovarjali bomo tudi na mnoga vaša vprašanja – od tega, kako si izračunate letni strošek porabe resursov, kako pripravite podatke in jih uvozite na Snowflake dotaknili pa se bomo tudi vprašanj o varnosti in možnih poteh do največjih izkoristkov oblačnih resursov.

Prvič se srečamo že v petek, 3.aprila 2020 ob 10h. Srečanje bo trajalo 1 uro.

Tema prvega srečanja: Snowflake – spoznajte sodobno podatkovno skladišče brez začetne investicije

  • Zgodba o Snowflake-u: analitična baza, namensko zgrajena za javni oblak
  • Prednosti pred tradicionalnimi bazami podatkov
  • Live demo: pregled funkcionalnosti
  • Odgovori na vprašanja

Udeležba je primerna za vse strokovne profile, ki v različnih vlogah sodelujejo pri pripravi, obdelavi in analizi podatkov in vse posameznike, ki jih zanimajo prednosti podatkovnega skladišča v oblaku.

Kot uvod v prihajajoče srečanje pa vas vabimo, da si preberete članek Podatkovno skladišče se seli v oblak in odstranjuje ovire med vami in vašimi podatki.