Back

Digitalna transformacija: potovanje v oblak

5.05.2020

Dogodek je potekel. Posnetek najdete tukaj.

V znanju je moč in vse več podjetij se zaveda, da se le-ta skriva v njihovih podatkih, zato postaja digitalna transformacija poslovanja eden izmed najpomembnejših projektov za večino organizacij povsod po svetu.

Boljše poznavanje svojih strank, odkrivanje novih poslovnih priložnosti, optimizacija cenovne politike, prepoznavanje porajajočih se trendov, izboljšanje internih procesov z namenom večje produktivnosti in nižanja stroškov, so le začetki tisočerih možnosti.

Podatki danes rastejo z eksponentno hitrostjo, viri podatkov pa postajajo vse bolj raznoliki in kompleksni. Izgradnja celovitega vpogleda v poslovanje je zato vse bolj zahtevna. Trg zahteva takojšnjo reakcijo, kar se je še posebej izkazalo v zadnjih mesecih.

Kako lahko tudi vaše podjetje izvede hitro, učinkovito in cenovno dostopno digitalno transformacijo potovanja v oblak vam zaupamo v prihajajočem webinarju. Predstavili bomo, kako se lotiti transformacije za namene izboljšane analitike ter pogledali, kako pripraviti podatke iz virnih (lokalnih ali v oblaku) sistemov in kako podatke pripraviti in jih na varen način pretakati v oblak.

Pridružil se nam bo Amir Komić, arhitekt podatkovnega skladišča pri Petrolu, in nam na primeru predstavil, kako je migracija potekala pri njih in kakšne prednosti je ta prinesla.

Bonus – vsem prijavljenim ponujamo brezplačno, 2-urno svetovanje, kjer boste na primeru vašega podjetja dobili vpogled v strategijo prehoda v oblak. Pregledali bomo trenutno stanje vaših virov podatkov, definirali vaš primer glede na prioritete – kaj bi dejansko glede na fazni pristop najprej implementirali in predstavili možnost moderne arhitekture in izračunali investicijo v oblačne storitve.

Agenda:

  • Zakaj migrirati? (s katerimi izzivi se srečujemo in kateri so največji motivatorji za prehod v oblak)
  • Strategija prehoda v oblak – kaj je potrebno vzeti v obzir?
  • Katero cloud platformo uporabiti – faktorji izbire
  • Priprava za migracijo
  • Izvedba migracije: lift ‘n’ shift prehod ali postopni prehod (katere podatke bomo prenašali, katera področja so pomembna)

Vabljeni v našo družbo v četrtek, 14. maja 2020 ob 10h.  Udeležnba je brezplačna, srečanje bo trajalo 1 uro.

Udeležba je primerna za vse strokovne profile, ki v različnih vlogah sodelujejo pri pripravi, obdelavi in analizi podatkov:

  • C-nivo: IT direktorje in vodje poslovnih funkcij, ki želijo izboljšati poslovanje na svojem področju.
  • IT: razvijalce in arhitekte podatkovno usmerjenih aplikacij in integracij podatkov,
  • BI: analitike v poslovnih funkcijah in podatkovne znanstvenike
  • vse posameznike, ki jih zanimajo prednosti podatkovnega skladišča v oblaku

Pri podjetju In516ht d.o.o. že 15 let pomagamo podjetjem do hitrejše preobrazbe v podatkovno vodene (data driven) organizacije. Delujemo na celotnem spektru analitičnih rešitev, od strateškega svetovanja, modernizacije podatkovnih skladišč, vizualizacije podatkov, napredne analitike in podatkovne znanosti. O našem znanju in izkušnjah pričajo naše zadovoljne stranke kot so NLB, Petrol, Triglav, A1, Abanka, NKBM, itd. Več o nas: www.in516ht.com.

Kot uvod v srečanje vam priporočamo branje našega bloga: Podatkovno skladišče se seli v oblak in odstranjuje ovire med vami in vašimi podatki.